Har blitt samleobjekt

Den fargerike kunstkalenderen har blitt et samleobjekt og årlig julegave for mange. – Det er fantastisk å få dele bildene mine på denne måten, sier kunstnerinnen som endelig har flyttet tilbake til hjembyen.

Det er folka, humøret og naturen som har lokket Gry Dørnberg Olsen tilbake etter 20 år som søring. – Jeg er spent på hvordan det vil påvirke meg kreativt, innrømmer kunstneren, som inntil nylig har bodd idyllisk til på en skogeiendom i Hedmark med eget galleri og jobb som kommunikasjonsrådgiver.

Gry fra lanseringen av Tromsø-boka i oktober 2018.

– Selv om det er uvant, innrømmer jeg villig vekk at jeg nyter hvert øyeblikk av det å bo midt i byen, ler hun. Så legger hun til:  – I det store og det hele tror jeg man må nyte øyeblikket uansett hvor man er, enten det er i skogen eller i byen. Er det ikke det som er hemmeligheten bak et rikt liv? Jeg henter i alle fall inspirasjon fra både det ene og det andre. Og glede.

Det er spesielt dette med livsglede kunstneren prøver å fange på lerret. – Det er masse glede i bildene mine! Farger, liv – og humor, håper jeg. Å ha muligheten til å formidle det slik jeg ser det, er virkelig fantastisk.

Har også offentlige oppdragsgivere
Hun har hatt stor kunstproduksjon de siste årene, med mange utstillinger både i sør og i nord. Flere verker har blitt kjøpt av både offentlige og private organisasjoner, nylig også av Universitetet i Tromsø :

– Tromsø-motiver, selvsagt! Det er inspirerende for meg. Jeg går aldri lei av å hente ideer herfra – det er flere på blokka, for å si det sånn.

Også turistene som besøker Tromsø, vil ha Grys fargerike verker. – Jeg er så heldig å få ha nesten hele produksjonen min på Galleri NORD. Dit er det mange som tar turen når de er i byen. Flere av bildene er nå spredt over hele verden – jeg får meldinger og bilder fra Italia, New Zealand, Brasil og California, smiler hun. – Fantastisk! Det er til og med noen som vil ha kalender, selv om månedene står på norsk. Men så er både kunst og glede universelle begreper, ler Gry. – Og min sjanger, som er Naive Art, er nok enda mer populært i andre deler av verden.

Neste års kalender går nå i trykken. Her kan man se hvilke motiver den inneholder. – Det ble et Tromsø-motiv i år også, sier Gry.

Samleobjekt
Kalenderen er like ettertraktet hvert år, forteller kunstneren: – Det er fordi jeg bare trykker et begrenset opplag og signerer hver eneste en med kjærlig omhu, forklarer hun spøkefullt. Men legger alvorlig til: – Det skal være noe unikt. En spesiell gave, til en selv eller andre som man setter pris på. Venninner, kjærester, familie.

At kalenderen ikke er masseprodusert, er noe som har gjort at mange har begynt å ta vare på dem, år etter år. – Samleobjekter, jeg føler meg beæret, innrømmer hun. – Noen setter kalendermotivene inn i rammer og lager egne collager på veggen. Andre henger bildene de liker best, på kjøleskapdøra eller oppslagstavla hjemme. Glade farger i hverdagen, smiler Gry. – Det er det vi trenger!

 

 

Translate »