OM GRY

Gry profilbildeGry Dørnberg Olsen bor i Tromsø, er selvlært og har drevet på med stor entusiasme i 25 år, først og fremst inspirert av kunstsjangrene Folk art og Naive art. Livsglede, farger og kontraster preger bildene som kunstneren lager.

Gry Utstilling 2004
Fra utstillingen i september 2004 på Galleri OMK i Oslo

Den første separatutstillingen fant sted i 2004, på OMK galleri i Oslo.
Etter dette har hun deltatt på diverse utstillinger, både i Oslo, Hamar, Tromsø og Elverum – på kafeer, kunstforeninger, utsalgssteder og sammen med andre kunstnere.

Verkene er innkjøpt av offentlige instanser og næringslivsaktører, blant annet er kontor og møtelokaler hos AMFI Elverum, Kantina i Tromsø kommune, Konfliktrådet i Hedmark og Tromsø kirkelige fellesråd utsmykket med bilder fra hennes rikholdige produksjon.

Siste separatutstillinger utenom årvisse utstillinger i Galleri Gammelstua anno 1679, (Les mer her: Portrettintervju fra avisen Østlendingen i oktober 2014) ble holdt i Amfi Elverum Galleri i desember 2013, Trysil Kunstforening oktober 2016, Ishavskatedralen i Tromsø sommeren 2016 og sommer/høst 2017, i tillegg til en mini sommerutstilling hos Galleri NORD i 2020.

2023: Foruten på nett og i sosiale medier, finnes arbeidene hennes, kort og bok om Tromsø hos Galleri NORD i Sjøgata i Tromsø. Du finner også en fast salgsutstilling på Cafe Sånn, også i Tromsø, rett over gata for kinoen.

Om produksjonen
Trykk: Bildene er tegnet, tusjet og malt på 250 grams manga-tegnepapir, scannet og bearbeidet for trykk på lerret og andre medier i flere størrelser. Hver trykk er bearbeidet og delvis kolorert i etterkant av trykkeprosessen, noe som gjør hvert eneste bilde unikt.

Malerier: Malt med akryl, kullstift og lakk på lerret.

Galleri Gammelstua 2013
Galleri Gammelstua 2013. Her med daværende nabo og forfatter Britt Karin Larsen.

Gry er utdannet cand.polit (pedagogikk) fra UiO, med fokus på temaene kommunikasjon og dialog. Ved siden av å være kunstner, arbeider hun som pedagog og prosjektleder i Tromsø domkirke.

Ta gjerne kontakt på e-post: gry@dornberg.no

Translate »