Sprer naive art kunst ut over Tromsø-byen

Etter at kunstner Gry flytta til hjembyen, har hun sørget for å spre sin naive art-kunst til flere utsalgssteder enn Galleri NORD. – Artig at denne type kunst som er så populær i flere andre land, får så positiv oppmerksomhet i Tromsø, sier hun.

Utstilling på Cafe Sånn

Det er først og fremst med sine fargerike bilder, årskalendere, kort og bok om Tromsø at Gry har gjort seg bemerket i hjembyen.

– Nå finner du kunst og kunstprodukter både på Galleri NORD i Sjøgata og Hermes-butikken på Kystens Hus, forteller hun. – Jeg er dessuten så heldig at jeg får ha en salgsutstilling på Cafe Sånn!

Det er spesielt motivene fra Tromsø som er populære: – Det er ikke så rart, vi Tromsøværinger elsker jo byen vår lidenskapelig og ubetinget, ler kunstneren. – Og det ER mye inspirasjon å hente her, i vakker arkitektur og historiske perler som bare må gjenskapes. Som Sweetheart, mitt siste verk fra byen. Det henger selvsagt i butikken! Hos Jacob Friis finner man også et av mine bilder i større versjon. Det er jeg superfornøyd med. Tenk å få sette så mye farge på byen, legger hun til.

Bilde innkjøpt av Urmaker Friis

Har mange bein å stå på
Gry jobber både på Galleri NORD og i sitt eget firma:

– Jeg har jo ikke vært kunstner på heltid, men har jobbet både som kunstner og kommunikasjonsrådgiver i Elverumstraktene de siste 10-15 årene. Universitetsutdannelsen i pedagogikk og kommunikasjon har kommet til god nytte, forteller Gry med et smil. – Jeg har jobbet som journalist, redaktør, og med kurs og coaching, samt mye med internett og sosiale medier. Livslang læring er et begrep jeg holder fast ved og gleder meg over hver eneste gang jeg får lære noe nytt! Dermed har jeg underveis oppnådd et godt nivå innen grafisk kompetanse, samt produksjon og vedlikehold av nettsider. Det er så praktisk å kunne ha kompetanse som strekker seg over flere felt, påpeker hun. – Det gjør det lettere å bistå med god rådgivning og tjenester til bedrifter som skal navigere i den jungelen som er internett og digitale tjenester i dag.

Kommunikasjonsrådgivning og nettsider

Kilde til inspirasjon
Å få være en del av gjengen på Galleri NORD betyr direkte kontakt med både turister og fastboende som er på jakt etter kunst eller kunsthåndverk.

– Det skal ikke stikkes under en stol at jeg er særdeles folkelig anlagt, smiler Gry. – Tenk å få stå i galleriet og selge sin egen kunst, pluss andre kunstneres fantastiske verker! Og møtet med mennesker gir meg særdeles mye inspirasjon. Jeg er av natur nysgjerrig anlagt, og får full uttelling for dette på galleriet. Dessuten har jeg jobben med lage ny nettside!

Kunstner og kommunikasjonsrådgiver Gry Dørnberg Olsen

Inspirert blir hun også av muligheten til å selge tjenester i eget firma: – Det er mange som trenger hjelp til både nettsider og tekstinnhold, og jeg er nå i ferd med å bygge meg opp en liten kundebase i hjembyen, forteller hun. – Et par av kundene mine sørpå nektet å gi slipp på meg da jeg flyttet, så de er fortsatt med. Er ikke det verdens beste attest på vel utført jobb, så vet ikke jeg, ler hun. – Viktig å ta vare på alle muligheter for glede og mestring, pluss tørre å fortelle at man er god på noe. Det er vel aller helst der den viktigste inspirasjonen til bildene mine kommer fra. Glede og mestring, avslutter hun.

 

Translate »