Fargerikt på Hanstad

Det nyoppussede lærerrommet på Hanstad barne – og ungdomsskole har fått både nye møbler og en skikkelig ansiktsløftning. Da mente Ellen Holmboe Berg at fargeglade bilder fra Dornberg ville sette prikke over i’en!

Reaksjonene fra lærerne har vært udelt positive, forteller Ellen. – Det er jo en sjanse å ta, med så mange forskjellige mennesker som jobber her, men jeg må si jeg er veldig fornøyd med tilbakemeldingene!

Rektor Pål Klaveness og Ellen Holmboe Berg pakker opp plakatene som skal rett inn i ferdigkjøpte rammer!

Vil inspirere og glede
Ellen tok kontakt fordi hun mente Dornbergs motiver ville bidra til både godt humør og inspirasjon blant lærerkollegaene. – Vi trenger farger i hverdagen vår, påpeker hun, – og dessuten er denne typen kunst ypperlig også i uttrykksformen for oss. Den enkle og mange ganger humoristiske streken legger til en ekstra dimensjon, synes jeg.

Kan enkelt bytte ut bildene
Det fine med løsningen som Hanstad skole har gått for, er at de har kjøpt egne rammer som bildene er tilpasset til. – Noe som betyr at det er enkelt å bytte ut bildene med andre motiver om man skulle gå lei, smiler en fornøyd kunstner. – Uten at det koster skjorta! – Vi har gjort det samme i en kantine i Tromsø Kommune, der bytter vi motiver en gang i året – det er bare å ta ut de gamle og smette de nye på plass! De er fornøyde med løsningen og har fått positive reaksjoner på praksisen.

Les hva Østlendingen skrev om saken (+)

Translate »