Bok på eget forlag er ingen sak!

I alle fall ikke om man sitter med kompetanse på prosjektledelse, økonomi, grafisk arbeid, trykk og produksjon. – Tromsø – Naive art og petiter er ikke første boka vi har produsert, sier grafisk ansvarlig og daglig leder i Medianova, Geir Fjeld – men til nå er det absolutt den peneste.

Prosjektleder for den nye Tromsø-boka, illustratør og kunstner Gry Dørnberg Olsen, jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver, webredaktør og med nettsideproduksjon i kommunikasjonsbyrået Medianova, som har base i Hedmark. Både Gry og Geir leverer nettsider og kurs, samt tilpassede redaksjonelle saker, nyhetsbrev, tekst og foto til faste, store aktører i området. De skriver om alt fra landbruk, regnskap, økonomi, rehabilitering, mat, helse, tannhelse, sopp, innramming, internett og gjør profilintervju, blant mye annet.

Geir har årelang bakgrunn fra trykkeribransjen, som både grafiker og leder. Han har også vært daglig leder for et større reklamebyrå i flere år, det samme byrået Gry jobbet som ansvarlig redaktør i, før de to bestemte seg for å satse sammen.

Fra boklanseringen på Galleri NORD i oktober i år

– Vi hadde begge to mye og bred kompetanse, et stort nettverk og en utpreget gjennomføringsevne, smiler Geir. – Dessuten mener vi begge to at den andre er den beste vi noensinne har jobbet sammen med, ler han. – Da må det bare bli resultater!

Faksimile Østlendingen

Kreativitet og fagkompetanse gir best resultat
– Det er en stor fordel å samarbeide med noen som vet så mye om bransjen og har fagkompetanse på flere områder, også det økonomiske. Det er nemlig ingen dans på roser å være gründer. Man bør ha beina godt plantet på jorda, og hodet i skyene, smiler Gry. – Vi deler litt på rollene der, jeg er nok den som er mest i skyene, sier Gry. – Men vi er begge fokusert på å levere og gjøre vårt beste for kunder og samarbeidspartnere! En ting er sikkert: Gode ideer gjennomfører seg ikke sjøl. Kreativitet må kombineres med en solid dose fagkompetanse for at det skal bli resultater.

– Også en kunstutstilling krever mer enn bare kreativitet, legger Geir til. – Bilder skal produseres for trykk, det skal lages reklamemateriell, en strategi for deling i sosiale medier, prising og avtaler med utstiller. Vi samarbeider om dette og bruker hverandres kompetanse underveis, det lærer vi mye av, begge to, sier han.

Bøker, internett og sosiale medier
Geir og Gry har, i tillegg til eget forlag og bokproduksjon for egne prosjekter og andres, også kurs og workshops i internett og sosiale medier. For andre gründere, kommuner og bedrifter.

Faksimile fra Nationen

– Utviklingen går så fort, læringskurven blir bratt for mange. Da er det fint å kunne tilby et opplegg som er enkelt og forståelig. Vår samlede pedagogiske kompetanse (Gry har en master i pedagogikk, Geir er gammel teatermann), gir oss en unik mulighet til å få andre til å se sammenhenger, sier Geir. – Det er ikke få eureka-øyeblikk vi har vært vitne til opp gjennom årene. Og vi vet jo hvor godt det er å henge med i svingene! Nye lover, nye regler, begrensninger og muligheter. Vi må sjøl være ganske skjerpa og gå inn i hver ny dag med mål om å lære noe nytt, for å holde oss oppdaterte.

Faksimile fra Østlendingen

Kan jobbe hvor som helst
– Fordelen med å jobbe slik vi gjør, er at vi stort sett kan bestemme sjøl hvor vi vil sitte og arbeide, sier Gry. – Nå er jeg i Tromsø en periode, for å se på mulighetene her. Vi får se hva det fører til, sier hun med et lurt glimt i øyet. – Hjembyen, det betyr mye for meg å være her nå, forteller hun.

– Ikke minst så var det fantastisk å ha boklansering på Galleri NORD, med boka som vi gjorde i samarbeid med forfatter Eirin Bjørnstad. Hun skriver fabelaktige tekster og er like glad i byen som jeg er. Boka ble strålende flott og Geir gjorde en veldig bra jobb med siste korrekturer og tilrettelegging for trykk. Han er perfeksjonist, heldigvis, smiler Gry fornøyd. – Da blir det bra. Vi er nok litt ‘flink pike’ og ‘flink gutt’, avslutter hun. – Og vi blir aldri lei av å lære nye ting, selv om det noen ganger kan være direkte smertefullt! Men så føles det så inderlig godt etterpå, når man har kontroll og oversikt over alle aspekter i det man driver med.

 

Translate »