Åpent Galleri og Vaffelkafe 3. desember

Tradisjonen tro så holder vi åpen dag før jul. I Galleri Gammelstua fra 1679 finner du et sprakende bål, vafler og kaffe, kunst og brukskunst fra lokale kunstnere. Velkommen!

Vil du ha dame? Her er ei som vil bli med hjem! Papirleire og resirkulert materiale, kr 450 per dame, fra hiLo.no

Klokken 11 åpner vi dørene til det som etter sigende skal være det eldste huset i Elverum. Gammelstua på Nordby Gård er datert til 1679 av Riksantikvaren og det ligger mye levd liv mellom lafteveggene her.

Liv i huset – både på den ene og andre måten
Kunstneren Kai Fjell har dekorert litt over dørene og i hjørnet av stua står ei himmelseng fra 1600-tallet, like gammel som huset. Det er rart å tenke på at det har bodd folk her i over tre hundre år. De som er åpne for sånt, sier at de kjenner både energier og annet. Men bare av det positive slaget. Kunstnerinne og initiativtager til arrangementet sier: Det sku bo folk i husan! I alle fall burde de være i bruk hvis man har anledning til sånt.

Soverom ble salgsrom
Soverommet i Gammelstua er gjort om til galleri og salgsrom. Der finner du Hellig Tre Kongers-lys i to størrelser, produsert på gården. Du finner også Naive art-kunst, vakre trearbeider, handleposer i voksduk og tekstil, samt fargerike lysdamer, nye av året fra designeren bak hiLo.no, pluss mye mer.

Kunstnerinnen har for anledningen produsert flere nye bilder, blant annet et med motiv fra Elverum og Elverum Kirke. Perfekt julegave!

Vaflene er gode, kaffen likeså. Du er hjertelig velkommen te gards!

Translate »