Galleri NORD – en perle for kunstelskere

Toårsjubileet 28. november forsvant i travle dager med utstillinger og fullt hus for gallerieier Hilde Eilertsen Sletvold. – Det har vært fantastisk! Vi har enda ikke hatt tid til en markering av jubileet, smiler den energiske kunstneren.

Hilde Eilertsen Sletvold foran en av miniutstillingene i galleriet. Foto: Britt D. Olsen

Det er flere og flere som oppdager Galleri NORD, både når det gjelder turister og fastboende i Tromsø. Beliggenheten i byen er både synlig og praktisk, samtidig som lokalene er store og innbydende.

– Det er en av tingene vi får flest tilbakemeldinger på, sier Hilde, som akkurat har låst døra etter nok en travel og folksom dag i galleriet.

De store vinduene til Galleri NORD lyser som juveler i vintermørket, og lokker mange innenfor dørene i adventstida.

Mangfold betyr noe
At lokalene er store og lyse, er ikke bare positivt av estetiske årsaker, det gir også rom for kunstverk av litt størrelse, samt et tilbud og kunstmangfold uten sidestykke i byen.

– Responsen de siste to årene har vært udelt positiv, forteller Hilde smilende og takknemlig. – Og det er så gøy! At vi også er med på å trekke frem ukjente kunstnere som kanskje ellers ikke ville hatt en mulighet til å vise seg frem, er også noe vi får veldig skryt for. Det er ikke det at vi ikke har kunst fra kunstnere som mange kjenner, men vi har valgt å løfte frem andre også. Lokale kunstnere eller de med nordnorsk tilknytning som vi opplever bidrar til å gjøre utvalget spennende og annerledes, forklarer hun.

Som en godtebutikk
Før døra stengte, rakk vi noen ord med en kunde som akkurat hadde sikret seg en kunstkalender og noen kort. – Utvalget er kjempebra. Det er som å komme inn i en godtebutikk, bare med kunst og håndverk i alle varianter og fasonger. Inspirerende!

Hilde tenker også at det er kontrastene og mangfoldet som gjør galleriet til en suksess. – Det merker vi på på oppslutningen rundt utstillingene, smiler hun. – Det er alltid fullt. Vi har jobbet hardt for dette, men jeg tror vi har truffet blink når det gjelder hvem, hva og hvordan, mener hun.

Det er ikke mange som går tomhendt ut fra Galleri NORD. (Foto: Hilde Olsen)

Etter en travel høst med flere utstillinger, er hun klar for en litt mer avslappet vår: – Vi tar en rolig start på neste år, få utstillinger, men heller fokus på å løfte de vi allerede har i galleriet enda mer opp i lyset. Og så skal vi jakte på noen få nye tilskudd, smiler hun lurt. – Det er mye spennende i vente!

Dornberg-kunst gir god kontrast
For Hilde er det et poeng at utvalget kunstnere løfter hverandre frem via kontrastene i uttrykksformen. – Gry Dørnberg Olsens bilder i naive art, foreksempel. De klare tydelige fargene og den konkrete uttrykksformen er med på å løfte frem de litt mer skjøre og vare verkene til andre kunstnere og vice verca. Det gir spenning og skaper kontraster. Tromsø-motivene hennes er populære, spesielt blant turistene som ønsker seg et minne fra byen, forteller hun. – Men andre motiver er også populære, og det er morsomt å få ha arbeidene hennes i galleriet, avslutter hun.

Sjekk ut Galleri NORD på Facebook!

Miniutstilling av Gry Dørnberg Olsens bilder, sett gjennom vinduet i Galleri NORD.
Translate »