Spontan sommerutstilling på Smørtorget

Gry Dørnberg Olsens glade og populære kunstverk har emigrert fra en lokal kafé til en annen. Det er bare å si velkommen til en fargerik og entusiastisk kunstopplevelse!

Det er ikke få av hennes verker som henger rundt i byen, siden hun har for vane å bruke kjente og kjære arkitektoniske perler som motiv for sine bilder. Tar man en runde rundt i byens forretninger, vil man finne både Søstrene Ingebrigtsen, City to Summit,  Sweetheart, Helmersen, Rødbanken, Urmaker Friis og Frimisjonen – på veggen hos nevnte. Nå har hun montert ned sin faste utstilling hos Cafe Sånn og flyttet den knappe hundre meter nedover i byen, til byens kanskje koseligste kafé, Smørtorget. (Saken fortsetter under bildet. Foto Gry Dørnberg Olsen)

Tromsø-bilder på veggen hos Smørtorget

Henter inspirasjon fra Tromsøbyen
Hennes livsglade kunst har vært representert på Galleri NORD siden 2016. Der fyller hun til stadighet på med både kort, kalendere og mange kunstmotiv i ulike størrelser.
– Jeg har en stor produksjon, smiler hun og innrømmer at hodet stadig er fylt med nye ideer og hjertet med en ustoppelig trang til å skape. – Det er byen, folka og min egen livsglede som er min største inspirasjon. Byen er full av historie som inkluderer mitt eget kjøtt og blod i generasjoner tilbake. Det er en slekt av murer, kunstnere, båtmotorbyggere, syersker, hushjelper, fiskere og hvalskuteskippere som har tråkka i disse bygatene før meg. Jeg er stolt av slekta mi, all historien, og av byen. Det er godt å være fra Tromsø, det gir meg en god følelse. (Saken fortsetter under bildet. Foto Gry Dørnberg Olsen)

Ingebrigtsen-søster med kunstverk

Måtte hjem til midnattssola og mørketid
Etter 20 år som søring, og med flere utstillinger og eget galleri langt inn i de elverumske skoger, ble dragningen mot hjembyen for stor til at den kunne overses. For fire år siden pakket hun derfor malersakene og satte kursen nordover. – Det har jeg ikke angret på. Eller, det hender jeg angrer når jeg tenker på den tidlige våren der sør, ler hun. – Men så kan jeg jo bare dra på besøk.

I sommer skal hun arbeide med bestillinger og motiver til neste års kunstkalender. – Det er faktisk jubileum for kalenderen, opplyser hun. – 2024-kalenderen blir den tiende i sitt slag, så kanskje jeg må finne på noe ekstra denne gangen. Det kan bli gøy. Men jeg skal ha litt ferie også, selv om skisseblokka aldri er langt unna, avslutter hun. – Jeg er heldig som får øse fargeglede og livsglede ut til folk gjennom et kunstutrykk som naive art er, og heldig som får stille ut det jeg lager her på Smørtorget.

Translate »