Fritert STEINSOPP

Steinsoppen har en mild nøtteaktig smak og egner seg ypperlig til fritering. Er du så heldig å ha funnet mange små, faste sopper, hvorfor ikke satse på en middag der soppen spiller hovedrollen?

Til friteringen trenger du olje (jeg foretrekker solsikkeolje) mel, griljermel, pisket egg og krydder. Og soppen, selvsagt!

Bland like deler hvetemel og griljermel, samt krydder i en skål. Jeg bruker en raus miks av kyllingkrydder, hvitløkspulver og chilipulver. Ca en spiseskje krydderblanding til to dl melblanding – men prøv deg frem! Du kan også tilsette tørkede urter og annet godt. Pisk en til to egg i en skål.

Rengjør soppen, dypp den i eggeblandingen og så i melblandingen med krydder. Når alle soppene er klare, varm ca to liter solsikke olje i en tykkbunnet kjele. Prøv med en liten bit først. Når det begynner å koke/boble rundt denne, kan du ha i soppen, prøv deg frem med fem – seks sopper om gangen. Stek noen minutter til de er gyldne og sprø utenpå og saftige inni.

Server med kokt ris, salat og saus – jeg elsker å dyppe soppen i søt chilisaus, det smaker himmelsk!

You may also like...

Følg meg

Få nye oppskrifter levert rett i innboksen

Registrer deg du også: