Skivet påskelår med eple og søtpoteter

Skivet lammelårDenne oppskriften med skivet lammelår, søtpoteter og hjemmelaget soppsmør går rett inn på lista over favoritt- og festmat hos oss. Utgangspunktet var en oppskrift fra Matprat.no, men selvfølgelig gjør man seg egne erfaringer og tilpasser etter smak og behag. Gjør det du også!

Vi liker den søte smaken og herlige fargen på søtpoteten som tilbehør, gjerne krydret med hvitløkssalt og drysset med ekstra virgin olivenolje før ovnssteking. Soppsmøret smaker også best med knust hvitløk og mer sopp enn oppskriften fra Matprat.no tilsa. Dessuten brukte jeg soppsoya istedet for vanlig soyasaus.

Beregn 1 stor lammeskive per person eller to små. Hver kotelett trenger et halvt eple på toppen.

Lammelår i skiver (ca 1 kg på 4 personer)
Epler
Salt og pepper
Tørket rosmarin
Smør til steking
Søtpoteter i fingertykke skiver

Slik gjør du: Brun lammeskivene i stekepanne, 2-3 minutter på hver side. Legg dem i en langpanne. Legg søtpoteter mellom eller ved siden av. Dryss olje og krydder over søtpotetene og tørket rosmarin over det hele. Legg et halvt eple på hver lammeskive og sett i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter.

SoppsmørSoppsmør:
200 gr smør (meierismør)
300 gr sopp
1 hviltløksfedd
1 ss soyasaus, evnt soppsoya
3 ss hakket persille

Slik gjør du: Stek hakket sopp, hvitløk og halvparten av persilleporsjonen i en stekepanne til soppen har sluppet vannet. Avkjøl og ha i foodprosessor sammen med resten av persillen og soyasausen. Kjør til alt har blandet seg godt. Ha i en skål til servering. (Lager du soppsmøret litt før, ruller det til en pølse i plastfolie og legger det i kjøleskapet et par timer, er det mulig å skjære det i skiver. Det ser lekkert ut!)

Serveres med litt salat eller noe annet godt grønt som du liker. Nyt!

You may also like...

Følg meg

Få nye oppskrifter levert rett i innboksen

Registrer deg du også: