Quiche med ørret

Quiche med potet og ørretDet er nesten ikke mulig å mislykkes med denne quiche-oppskriften. Hemmeligheten er…..tada! Masse deilig fyll! Jeg brukte rester fra ørret-middagen: Kokte poteter og gulerøtter, pluss ørret. Så la jeg til litt purre og vårløk. Fordi jeg hadde det i kjøleskapet. Det handler om å bruke opp maten man kjøper, ikke sant? Og en quiche kan man fylle med nesten ALT. Og så kan man spise den til middag med salat og brød, eller ta med på tur – eller i matpakka! Like god varm som kald. Praktisk. Det liker jeg.

Vel, jeg bestemte meg for å lage quiche’en  med en sprø butterdeigsbunn. Det er helt greit, men krever litt tid. Så du trenger egentlig ikke.

Butterdeig:
100 gr smør, 2 dl hvetemel, 2-3 ss vann. Smuldre smøret i melet og elt deigen sammen med vannet. La deigen hvile i kjøleskapet en halvtimes tid. Kjevle deigen slik at den passer til bunnen av formen din og prikk den godt med en gaffel. Forstek den i 15 minutter på 225 grader.

Fyll:
3-4 kokte poteter i biter
1 kokt gulerot i biter
200-300 gram ørret eller annen kokt/stekt fisk i biter
1 vårløk
30 gr purre i biter
3-4 egg pisket/rørt sammen med 3/4 boks cottage cheese

Ha fyllet i formen og hell over eggeblandingen. Stø over revet ost, om du liker det. Stekes på 220 grader i 20-30 minutter (til eggestanden har stivnet). Ta den ut og la den avkjøles i 5 minutter. Nyt!

You may also like...

Følg meg

Få nye oppskrifter levert rett i innboksen

Registrer deg du også: