Bananbrød med tyttebær

Høsten er på sitt beste med kalde, klare dager og røde tyttebær som lyser mot deg mellom lyng og mose. De er pene, fulle av vitaminer og gode greier, men….de er litt sure, ikke sant? 

Når bøtta med tyttebær fra svigerfar er gjort om til syltetøy, gaver og noen poser til høstens trollkrem, ja da må man prøve noe aldeles nytt! Det gjorde jeg og det ble utrolig, smaskens godt! For hva passer vel bedre for syrlige tyttebær enn en innpakning av bananer, nøtter og hvit sjokolade? Her er oppskriften på saftig og søtt bananbrød:

2,5 dl hvetemel
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1,5 dl sukker
1 egg
4 ss melk
1,5 dl meierismør, mykt
2 store moste bananer, eller 3 små
En plate hvit sjokolade, grovhakket
1,5 dl hakkede valnøtter
2 dl friske tyttebær

Gjør slik:

Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt. I en stor bolle, rør sammen mykt smør og sukker. Ha i egget og de moste bananene og rør godt. Ha så i de tørre ingrediensene og rør sammen. Ikke overmiks. Bland inn melk, sjokolade hakkede valnøtter og tyttebær. Hell i en smurt brødform og stek på 170 grader (varmluft) eller 190 grader (over- og undervarme) i ca en time – eller sjekk med en kakenål om brødet er ferdig.

Skiver av brødet kan serveres lunkent med en kremklatt på toppen eller som et kjapt måltid på vei ut døra til neste aktivitet!

You may also like...

Følg meg

Få nye oppskrifter levert rett i innboksen

Registrer deg du også: