Patè med sopp og cashewnøtter

En patè som passer ypperlig på brødskiva, på sprø kjeks med en agurkskive eller som garnityr til røkelaks. Alt du trenger er en kjøkkenmaskin og noen få ingredienser som du finner i dagligvarebutikken. I soppsesongen er leverpostei UT og denne pateen fast innslag på frokostbordet!

Ingredienser:
250 gr steinsopp eller annen sopp, skivet
50 gr cashewnøtter
1 liten løk eller et par-tre sjalottløk
2 ss kokosolje/smør
1 – 2 ss hakket persille (helst fersk)
Salt og pepper

Slik gjør du:
Ha cashewnøttene i en tørr panne og stek dem på middels varme til de er gyldne. Sett til siden. Hakk løk og stek den sammen med kokosoljen til løken er gjennomsiktig. Sett til siden og stek den skivede soppen til den er gylden.

Ha cashewnøttene i kjøkkenmaskinen (bruk S-kniven) og bland til de er godt moste. Ha i resten av ingrediensene og bland alt til det har fått en riktig konsistens. Smak gjerne til med salt og pepper underveis, spesielt salt om du velger å bruke usaltede cashewnøtter. Det er også mulig å ha i en teskje soppsoya om du er så heldig å ha det i kjøkkenskapet! Eller variere med flere urter enn persille.

Nyt på brødskiva eller gi bort et porsjonsglass i gave til noen du liker 🙂

Bør spises innen en uke, oppbevares i kjøleskap.

You may also like...

Følg meg

Få nye oppskrifter levert rett i innboksen

Registrer deg du også: