BERSERKburger med kamfluesopp og blodsjampinjong

BerserkburgerDette er første gang jeg lager burger med sopp som hovedingrediens, og jeg må si at det frister veldig til gjentakelse!

Siden jeg bor midt i soppskogen og er så heldig å være gift med en soppsakkyndig, kan jeg også la meg rive med av mulighetene i helt andre sopparter enn de folk flest kjenner til. Kantareller er godt, men siden dagens fangst var blodsjampinjong og spiselige fluesopper, valgte jeg å lage en litt “hot” vegetarburger. En skikkelig godbit ble det! Selvfølgelig er det fullt mulig å bruke annen sopp, noe du har i fryseren, eller bløt opp tørket sopp. Du kan til og med bruke sopp som du plukker fra butikkhyllene. Men det er en egen sjarm med selvplukk, da. I skogen.

Grunnoppskriften til denne burgeren er inspirert av flere oppskrifter fra USA, så derfor har jeg brukt cup som måleenhet. 1 cup tilsvarer her cirka 2,5 dl. Med vekt på cirka.

Ingredienser:

1 cup neddampet sopp (ha soppen i en stekepanne og stek til den klapper sammen og slipper vann. Hell av vannet/klem litt ut av soppen og avkjøl)
1 cup svarte bønner  (jeg brukte en stykk av Go Green sine pakninger så derfor ble det litt mindre enn 1 cup)
1/2 cup finhakket brokkoli
1/4 cup finhakket rødløk
2 xl egg (eller tre små)
1/4 cup griljermel + litt mer hvis det trengs
2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 cup revet parmesanost
1 ss Worchestershire saus
1 ss grillkrydder
Noen klyper cayennepepper
1/2 ts alt og litt kvernet pepper
Smør til steking

Berserkburger 2Slik gjør du det:

Skyll bønnene og sil av vannet. Legg dem i en bolle og mos godt. Ha i soppen, brokkoli, hvitløk og løk, samt krydder. Bland godt. Så blander du forsiktig inn i ost, griljermel og egg. Synes du blandingen virker litt løs, ha i mer griljermel. Sett bollen til side og finn frem en stekepanne og litt (mye) smør. Form små boller med hendene og trykk dem forsiktig ut i stekepannen. Stek på middels varme til de er mørkt gyldne og faste, noen minutter på hver side. Nyt med vanlig burgertilbehør – eller som karbonade på ei brødskive med stekt egg, løk og tomat.

Nam!

You may also like...

Følg meg

Få nye oppskrifter levert rett i innboksen

Registrer deg du også: